Vaakgestelde vragen

Hieronder tref je vaakgestelde vragen aan. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan nu contact met ons op via info@rijschoolhorizon.nl

 

Wat kost een rijles?
Een rijles van 60 minuten kost €35,-

Hoe lang duurt een rijles?
Een rijles duurt 60 minuten. Wij adviseren om de rijlessen in blokken van twee uur te plannen. Op deze manier wordt het optimale uit de rijles gehaald.

Wat kost een tussentijdse toets?
Een tussentijdse toets kost €175,-

Wat kost een rijexamen?
Een rijexamen kost €240,-

Is het mogelijk om in de avonden en/of op zaterdag rijlessen te volgen?
Dit is mogelijk. In de avonden geven wij tot 21.00 rijles en op zaterdag geven wij van 08.00 tot 21.00 rijles.

Is het mogelijk om een versnelde cursus te doen?
Dit is mogelijk. Bekijk onze verschillende pakketten onder Tarieven (woord tarieven als link als mogelijk). Daarnaast raden wij aan om de theoriecertificaat te behalen voordat je aan een versnelde cursus begint. Wil je alle mogelijkheden rustig bespreken, maak dan een afspraak voor een gratis vrijblijvende proefles.

Krijg ik les van dezelfde instructeur en in dezelfde auto?
Bij Rijschool Horizon krijg je altijd les van dezelfde instructeur en in dezelfde auto. Met de auto waarin je de rijlessen volgt doe je ook rijexamen.

In welke talen kan ik rijlessen volgen?
Wij kunnen lessen aanbieden in het Nederlands, Russisch, Armeens en Farsi.

Vanaf welke leeftijd kan ik beginnen met rijlessen?
Vanaf 16,5 jaar kun je beginnen met de rijlessen en vanaf 17 jaar kun je rijexamen afleggen. Wanneer je je rijbewijs haalt mag je tot 18 jaar onder begeleiding rijden en vanaf 18 jaar mag je alleen de weg op.

Hoe lang van te voren kan ik een afspraak voor een rijles afzeggen?
Annulering van een rijles dient minstens 24 uur van te voren telefonisch doorgegeven te worden. Wordt een rijles binnen 24 uur geannuleerd, dan wordt de rijles volledig in rekening gebracht.

Ik heb rijlessen gevolgd bij een andere rijschool; is het mogelijk mijn rijlessen bij Rijschool Horizon voort te zetten?
Dit is mogelijk. Wij zullen een kennismakingsles inplannen, waarbij wij kunnen zien hoe gevorderd jij bent en hoeveel rijlessen nog nodig zijn om het rijexamen met succes af te ronden.

Kan ik thuis worden opgehaald en worden afgezet?
Dit is mogelijk, mits je in onze werkregio woont. Het is ook mogelijk om op een andere plaats dan het woonadres te worden opgehaald. Dit kan met de instructeur vooraf worden afgesproken.

Is er een wachttijd voor de rijlessen?
Nee. Wanneer je je aanmeldt bij onze rijschool kunnen wij binnen een week beginnen met de eerste rijles.

Wat is een gezondheidsverklaring?
Iedereen die een rijexamen aflegt, moet beschikken over een gezondheidsverklaring. De gezondheidsverklaring bevat vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Deze verklaring moet de kandidaat zelf aanvragen bij de CBR en het mee te nemen naar het rijexamen.

Geven jullie ook theorielessen?
Wij geloven dat thuisstudie de beste methode is om voor het theorie-examen te slagen. Als je moeite hebt met bepaalde stof dan kunnen wij begeleiding bieden bij de studie. Hierbij kan de instructeur met jou ‘lastige’ vragen doornemen, moeilijke stof uitleggen en tips geven in het behalen van het theorie-examen. De kosten hiervan bedragen €20,- per uur.

Krijg ik korting als ik iemand aanmeld?
Ken je personen die graag rijlessen willen volgen en melden zij zich aan bij Rijschool Horizon? Dan krijg jij één rijles (van 60 minuten) gratis.